0 Items

Onze collecties

Een multifunctionele collectie klein mandwerk vol praktische oplossingen voor de organisatie van uw bureel, badkamer, gastenkamer, toilet,… Hun eigentijdse vorm in combinatie met de warme charme van tot touw gedraaid bananenblad en strak vlechtwerk maken deze mandjes onweerstaanbaar.

De warme taupe kleur is hét kenmerk van deze collectie soepele kleine mandjes. De manden lijken als het ware gehaakt, ze worden gevlochten op een klein weefgetouw. Gebruik ze als opbergmand in keuken of badkamer , als brood- of fruitmand, of zoals u maar wenst. Ze zullen een meerwaarde geven aan uw interieur.

De soepele mandjes uit deze collectie hebben een strakke en natuurlijke look. Ze worden gevlochten op een klein weefgetouw. Gebruik ze als overpot, prullenmand, brood-, servet-, kruidenmand of zoals u wenst. Ze zijn zonder twijfel een meerwaarde voor uw interieur.

Birmaans vlechtwerk is zeer fijn en dichtgevlochten rotan. De dikke rotan stokken worden gewassen, gepeld, verwerkt en uiteindelijk gebeitst in bruine of witte tinten.Kenmerkend voor deze collectie is de uniformiteit en precisie van het vlechtwerk. Deze hoogwaardige producten zullen vele jaren deel uitmaken van uw interieur.

Linnenzakken, tasjes, ronde potjes, tissuedozen, rechthoekige dozen, ... gekleurd of wit gemaakt uit canvas. Ontworpen door Marie Michielssen voor Serax. De witte collectie wordt vaak gebruikt als badkamerdecoratie. De gekleurde tasjes zijn mooie overpotten of opbergmanden.

Frans vlechtwerk is werkelijk de haut couture onder het mandwerk. De ongeziene regelmaat in het vlechtwerk in combinatie met de uitmuntende kwaliteit maken van elke mand een waar kunstwerk.

De manden gevlochten in gerecycleerd plastiek zijn een mix van Sisal en gerecycleerd plastiek.
De structuur is in Sisal, het materiaal dat gevlochten wordt “tussen” de structuur is draad gemaakt uit gerecycleerd plastiek.

Een uiterst veelzijdige collectie vervaardigd uit vergrijsde rotanstengels. De meeste producten uit dit gamma kunnen zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden. Kenmerkend voor dit vlechtwerk zijn de kleurscharkeringen en onregelmatigheden die zorgen voor een charmante, natuurlijke look.

Het blad van de Toquilla palm of Iraca wordt volgens eeuwenoude vlechttechnieken verwerkt tot oa hoeden, placemats, schaaltjes en ronde containers. Kenmerkend zijn het fijne soepele vlechtwerk, felle kleuren en geometrische patronen. Het best gekende voorbeeld van dit vlechtwerk zijn de klassieke Panamahoeden.

De mooiste manden in ons assortiment. Sterk, soepel, decoratief en multifunctioneel. Gebruik deze fantastische opbergmanden voor kussens, plaids, de was, speelgoed, houtblokken of als opbergmand in de poolhouse. 100% FairTrade en Ecovriendelijk. Deze manden worden gevlochten in Bangladesh en voorzien een volledige gemeenschap van een inkomen en vooruitgang. Elke mand wordt gevlochten uit 1 lange vlecht gebreide jute. Plooibaar, zacht en toch heel sterk. De perfecte combinatie.

Deze collectie wordt volledig met de hand gemaakt uit een atypisch materiaal: gerecycleerd papier. Repen papier van 1,5 cm bij 25cm worden opgedraaid tot sterke touwen. Deze eeuwenoude techniek is een Koreaanse traditie die tot op de dag van vandaag poplulair blijft. De sierlijke objecten worden uitsluitend met de vingers gehaakt. Het is een lang en tijdrovend procédé maar het resultaat is verbluffend.

Unieke eigentijdse collectie manden uit Indonesië. De bladeren van de ananasplant worden geplet en uit elkaar getrokken tot dunne haartjes. Deze haartjes worden gedroogd, gekleurd en tot touw geslaan. De manden worden op een klein weefgetouw gevlochten. Tenslotte krijgen de manden stuk voor stuk een verstevigende afwerking.

Kenmerkend voor deze collectie zijn de retro modellen, kleur, gecombineerde materialen, strakke look én bovenal een warme uitstraling. Wij nodigen u uit om onze selectie uit de collecties van gerenomeerde merken te ontdekken. Kwaliteit en afwerking zijn doorslaggevend wanneer we onze keuzes maken.

De dunne ongepelde twijgen die voor deze collectie geselecteerd worden hebben een grijze tot beige patine. De neutrale tinten gecombineerd met het strak vlechtwerk zorgen er voor dat manden uit deze collectie vaak gekozen worden bij het inrichten van hedendaagse interieurs.

Dikke touwen in waterhyacinth of bananenbladeren zijn het basismateriaal voor deze bijzonder decoratieve manden. De versie in bananenblad heeft een donkerbruine kleur en een nonchalente look. De waterhyacinth versie oogt iets strakker en heeft een lichtere kleur. Gebruik ze als houtmand, speelgoedmand, dekenmand of originele cachepot.

Bijzondere tassen voor multifunctioneel gebruik. 

Reproducties van korven die hun traditionele functies (oogsten, transporteren, beschermen,…) verloren leken te hebben door de opkomst van nieuwe materialen en vormen, vinden hun weg terug naar het hart van onze woonst en tuin.

 

 
 

Vilt is één van de oudste textielsoorten die de mens vervaardigde. Vilt is sterk, makkelijk te kleuren, zowel vochtwerend als temperatuurbestendig maar bovenal duurzaam. Het is een warm materiaal met talloze toepassingen.De houtmanden, placemats, kastmanden, tassen en linnenzakken zijn de toppers.

Unieke collectie klein mandwerk uit Indonesië. Gevlochten in een atelier die gespecialiseerd is in het maken van handtassen. De waterhyacinth stengels werden verwerkt tot uiterst dunne draden. Dit vlechtwerk oogt heel natuurlijk en verfijnd.

Deze gerafineerde collectie wordt gemaakt uit de stengels van waterklimplanten. Het materiaal wordt gewassen, gepeld, verwerkt en uiteindelijk afgewerkt met een laagje voedselveilige vernis. De manden kunnen gewassen worden en zijn hittebestendig. Dit hoogwaardige gamma is zonder twijfel de meest elegante keuze voor uw binnenhuisdecoratie in natuurlijke materialen.

Wit gelakt mandwerk wordt vaak gekozen voor de decoratie van badkamers. In ons assortiment vindt u onder meer hoogwaardige kastmanden en linnenmanden in wit gelakt pitriet.